Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

A iesi la televizor de doua ori pe zi si a vorbi despre Sorina, copilul din Baia de Arama infiat si nu prea, nu inseamna ca PSD moare de grija tuturor copiilor. Politica social-democrata privind protectia copilului a fost facuta cat sa dea bine pe hartie, nu sa se si aplice. Dar, intr-un moment in care partidul sta sa crape pe la colturi, cazul Sorina a devenit singura cale de evadare din realitate. In loc sa vorbeasca despre tensiunile interne din tabara social-democrata, deloc prevestitoare de bine, Viorica Dancila prefera sa ia atitudine pe tema adoptiei copilei. In loc sa spuna cum a ajuns PSD la punctul de fierbere, premierul alege sa-si manifeste indignarea fata de abuzurile autoritatilor.

Viorica Dancila nu realizeaza ca, mergand pe calea asta, demonstreaza de fapt disfunctionalitatea guvernului pe care il conduce. Era nevoie sa ceara ea ancheta din partea Ministerului Muncii si Justitiei Sociale ca sa afle ce se ascunde in spatele cazului din Baia de Arama? Ministrul Budai astepta indicatii sau era obligatia lui ca lucrurile sa mearga bine? Valabil si pentru Justitie, valabil si pentru Interne. Dancila s-a dat singura de gol cand a spus ca luni, la prima ora, se vor declansa controalele. Daca ar fi preocupat-o soarta copilului atat de mult, ar fi dat alarma in guvern inca de joi noapte, ii trezea pe toti, iar a doua zi, la prima ora, ministrii ar fi trebuit sa fie aliniati pe hol, cu rapoartele in dinti.

Integral pe Naţional