Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Adrian Vasilescu, consultant de strategie la BNR, a declarat că, în discuţia cu privire la rezerva de aur a României, cel mai bine este ca aurul să fie adus în ţară, să fie constituită o comisie parlamentară şi lucrurile se vor lămuri.

"A vorbit CCR? A vorbit, aşa că asta e decizia şi nu o comentăm. Acum ce se întâmplă mai departe sigur putem să comentăm, probabil că legea va ajunge în Monitorul Oficial, după ce va fi promulgată de preşedinte, şi apoi va fi adus aurul în ţară.O chestiune de credibilitate
Noi, la BNR, am spus de mai multă vreme, de când a început această discuţie, că ar fi bine să fie adus în ţară, pentru că efectul se pierduse.

Ducerea aurului afară din ţară la Banca Angliei, la Londra, acolo unde este inima financiară a Europei, are un scop foarte clar, şi anume creşterea credibilităţii ţării.

Ori, atâtea discuţii s-au făcut în legătură cu aurul de când îmi amintesc, de acum trei-patru ani, într-o seară de septembrie, când a venit, aşa, un zvon în spaţiul public, că au dispărut 40 de tone de aur de la Banca Naţională, o aberaţie, desigur, dacă ar dispărea câteva grame de aur ar veni aici toate controalele din lume, aşa ceva nu se poate.


Aurul românesc, în custodie la Banca Angliei

Pe urmă s-au tot purtat discuţii atât de penibile în legătură cu această cantitate de aur aflată în custodie la Banca Angliei încât acum e mai bine să fie adusă în ţară, să facă comisie parlamentară cum au spus, să vină să cântărească aurul să îl vadă bucată cu bucată cum arată, cum este (...), cum este înregistrat şi atunci lucrurile se vor lămuri", a spus Adrian Vasilescu, consultant de strategie la BNR, conform Mediafax.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.