Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

ANAF a recuperat tot prejudiciul în valoare de 1,7 milioane de lei – plus dobânzi şi penalităţi până la suma totală de 2.128.362 de lei – din dosarul Tracia Asesoft, potrivit unui răspuns al ANAF la o solicitare de presă.

În acest dosar, fugarul Sebastian Ghiță şi alţi inculpaţi, printre care omul de afaceri Dan Grigoriu, au fost judecaţi pentru neplata taxei de drum (celebra taxă Băsescu) pentru carburanți. Au fost judecați timp de 14 ani, între 2002 și 2016, până când acuzațiile s-au prescris, așa că au scăpat de pușcărie.

Judecătoarea Ana Maria Trancă de la Curtea de Apel Bucureşti i-a obligat pe inculpați la plata prejudiciului de 1,7 milioane de lei, chiar dacă a fost nevoită să constate prescripția. Ghiţă avea de achitat puţin peste 130.000 de lei, restul îi revenea lui Grigoriu şi celorlalţi inculpaţi. De precizat că latura civilă a unui proces nu se prescrie, așa cum se întâmplă cu latura penală.

Până la urmă, Fiscul (Direcţia Executări Silite Cazuri Speciale) a reuşit să recupereze întreg prejudiciul, plus dobânzile, de la omul de afaceri Dan Grigoriu.

Integral pe G4media.roComentarii

Europeanul Dan Grigoriu! Ce contează Dan Grigoriu?! Alt impact mediatic ar fi avut mesajul dacă era numele "fugarului Ghiță" !?

27 iunie 2019 10:30

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.