Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

O navă umanitară germană, care a stat timp de două săptămâni pe mare având la bord zeci de migranţi salvaţi, a făcut cunoscut miercuri că a sfidat interdicţia de intrare în apele teritoriale italiene, în pofida riscului de a primi amenzi grele, relatează agenţia DPA.

''Intrăm în apele italiene, pentru că nu avem alte opţiuni pentru a asigura securitatea oaspeţilor noştri, ale căror drepturi de bază au fost încălcate destul de mult'', a declarat într-un comunicat preşedintele asociaţiei Sea-Watch, Johannes Bayer.

Nava asociaţiei respective, denumită Sea-Watch 3, a staţionat în apele internaţionale din largul insulei italiene Lampedusa. Ea a preluat 53 de persoane din Libia pe 12 iunie. De atunci, Italia a acceptat să primească 11 dintre ei din motive medicale sau umanitare, refuzând însă să preia şi grupul de migranţi rămas.

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Oltean Oaspeti = imigranti ilegali, luati de catre traficanti de fiinte umane, contra unor sume fabuloase.

27 iunie 2019 8:06

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.