Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Curtea Constituțională a respins, miercuri, sesizarea PNL privind legea referitoare la repatrierea aurului, inițiată de Liviu Dragnea și Șerban Nicolae. În obiecţia de neconstituţionalitate la Legea pentru modificarea articolului 30 din Legea nr. 312/2004 privind Statutul Băncii Naţionale a României, PNL şi USR susţin că proiectul a fost adoptat fără consultarea prealabilă a Băncii Centrale Europene, încălcând astfel obligaţiile asumate de România prin Tratatului privind funcţionarea Uniunii Europene (TFUE) şi alte norme europene obligatorii. „Obligatia consultării Băncii Centrale Europene în legătură cu orice amendament care urmează a fi adus Statutului băncii centrale naţionale a fost stabilită prin art. 127 alin. (4) al TFUE care prevede că BCE trebuie consultată cu privire la orice act al Uniunii propus în domeniile care ţin de competenţele sale, precum şi de autorităţile naţionale, cu privire la orice proiect de reglementare în domeniile care sunt de competenţa sa, dar în limitele şi în condiţiile stabilite de Consiliu, în conformitate cu procedura prevăzută la articolul 129 alineatul (4). În domeniile care ţin de competenţele sale, BCE poate prezenta avize respectivelor instituţii, organe, oficii sau agenţii ale Uniunii sau autorităţilor naţionale", arată partidele de Opoziţie în textul sesizării.


Integral pe HotnewsComentarii

PSD partid de HOTI! Mie, de exemplu, mi-au ciordit EURO-poolla de la nas (în cazul meu: EURO-rât, n.m.)! Nici n-am apucat sa casc ciocu' ca sa dau sa-i "accesez" "fondurile", ca EURO-poolla ia-o de unde nu-i !!!

27 iunie 2019 1:11

Florin Bilei Ca sa va închipuiti gravitatea situatiei, ei bine, va marturisesc ca nici noi (EURO-maimutzele cu pene LGBT-ORL-PLUS-USR, n.m.) nici (macar) noi nu dam sa cascam ciocu' sa sugem EURO-poolla, fără consultarea prealabilă a Băncii Centrale Europene...

27 iunie 2019 1:07

PSD partid de HOTI II doare-n p-ula pe PSD de tara si de romani! Coalitia HOTILOR penali PSD si ALDEa dat OUG pentru a da PENSII SPECIALE si primarilor, viceprimarilor, presedinti de CJ..Pe 26 MAI la referendum TARA, POPORUL ROMAN a spus STOP FURTULUI DIN BANUL PUBLIC! Docila lui DRACnea, veorica a spus ca a inteles si respecta dorinta Romanilor! Bataie de joc!!! Nu a inteles nimic! Trebuie sa iesim masiv in strada sa dam cu ei de pamant! N-au in cap decat cum sa fure mai mult si sa lase tara vraiste! Greva, miscari sindicale, orice, dar nu mai trebuie lasati in fruntea bucatelor ca astia fura tot!!

26 iunie 2019 18:26

CCR = ciuma bolsevica defintati dracu odata adunatura aia de putregaiuri comuniste!

26 iunie 2019 17:49

v Deci Banca Centrala Europeana poate decide ce o sa faca BNR, daca vor astia sa raminem fara aur si valuta, trebuiesa ne supunem, deci sintem o colonie. Traiasca sustinatorii acestui demers. Acuma sigur o sa comenteze in fel si chip.

26 iunie 2019 16:05

CCR - oficina PSD-ista Se pare ca tot ce regurgiteaza PSD, astia inghit cu nesat.

26 iunie 2019 13:09

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.