Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Un boss al mafiei italiene cunoscut ca „regele cocainei din Milano“ a evadat dintr-o închisoare din Montevideo, capitala Uruguayului, unde aștepta extrădarea spre Italia, au anunțat autoritățile acestui stat sud-american.

Rocco Morabito, 53 ani, șeful celui mai puternic grup al crimei organizate din Italia,"Ndrangheta", a fugit din închisoare împreună cu alți trei indivizi printr-o gaură în acoperișul clădirii și au coborât pe o coardă pe terenul unei ferme alăturate. Ceilalți trei evadați alături de Morabito așteptau și ei extrădarea spre Brazilia și Argentina. Morabito, fugit din Italia de 23 de ani, a fost arestat în septembrie 2017 într-un hotel de lux din Montevideo unde locuia cu soția, de origine angoleză. Gangsterul italian, condamnat în contumacie în Italia la 30 de ani de închisoare, era căutat de poliție din 1994 după ce încercase să importe din Brazilia o tonă de cocaină, în valoare de 13 miliarde de lire, (7,64 milioane dolari), potrivit Corierre della Sera.
Mafiotul, suspectat că transporta droguri la Milano din diverse locații din țară, era căutat pentru apartenență la o organizație criminală implicată în trafic internațional de droguri. Media italiene îl descriau pe Morabito ca „o figură-cheie a ”Ndranghetei calabreze”, care controlează o mare parte a comerțului mondial de cocaină.

Integral pe România Liberă