Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Un proiect de lege depus pe 25 iunie 2019 la Camera Deputaților, de către Sorin Moldovan, pentru modificarea Codului rutier, reglementează circulația trotinetelor electrice pe drumurile publice. De asemenea, sunt prevăzute și noi reguli pentru biciclete.

Potrivit proiectului depus de PNL, trotineta electrică este definită ca un "vehicul, cu două sau trei roți, a cărui viteză maximă prin construcție nu depășește 40 km/h și care este echipat cu un motor electric a cărui putere nominală continuă maximă nu depășește 2 kW".

"În Codul Rutier vehiculele electrice care depășesc viteza de 25 km/h sunt considerate mopede. Astfel, foarte multe trotinete electrice intră în această categorie pentru care se solicită permis de conducere categoria AM și este necesară inmatricularea acestora la autoritățile locale. Prin inițiativa mea parlamentară definim în mod separat trotinetele electrice astfel încât ele să nu fie asociate mopedelor. Astfel, trotineta electrică este definită ca fiind vehicul, cu două sau trei roți, a cărui viteză maximă prin construcție nu depășește 40 km/h și care este echipat cu un motor electric a cărui putere nominală continuă maximă nu depășește 2 kW. Utilizatorii de trotinete electrice vor avea de respectat regulile de circulație pe care le respectă un biciclist. În plus am introdus obligativitatea de a purta cască de protecție dacă aceștia au sub 18 ani. Pentru a ține pasul cu schimbările din societate consider necesară modificarea propusă, astfel încât utilizatorii cât și restul participanților la trafic, dar și pietonii să fie în deplină siguranță", a scris deputatul Sorin Moldovan pe contul lui de Facebook.

Integral pe economica.netComentarii

Inca un absolvent de Facultatea Romano - Americana vine sa complice lucrurile in Romania. Decat sa tot initiati legi proaste, mai bine mergeti si faceti o scoala serioasa, pe cap, nu pe bani.

26 iunie 2019 13:28

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.