Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Potrivit obligațiilor asumate de România în calitate de stat membru al UE, în țara noastră va fi expediat un nou lot de cetățeni străini.

În următoarele luni, un nou lot de refugiați va ajunge, legal, în România, au anunțat ieri, la București, oficiali români. Comisarul - șef Eleodor Pîrvu, împuternicit ca director al Direcției Azi și Integrare din Inspectoratul General pentru Imigrări, ne-a precizat că numărul de refugiați deja anunțat este de 109. Ei vor fi trimiși în România din Iordania și din Turcia.

Termenul utilizat de oficialii români pentru această operațiune este acela de “relocare”. Asemenea acțiuni s-au mai produs în România după anul 2015 – când statele europene s-au confruntat cu un val uriaș de migranți veniți din Asia și din Africa, iar țările cele mai expuse, cum ar fi Grecia și Italia, au cerut ca UE să nu lase povara acestora doar pe umerii lor.

În acest context, în România au fost relocați mai întâi refugiați aduși din Grecia și din Italia, apoi din Turcia.

Integral pe România Liberă