Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Nemulțumiri înainte de debutul Wimbledon. Jucătorul spaniol de tenis Rafael Nadal, numărul 2 mondial, a criticat alegerea capilor de serie la turneul de tenis de la Wimbledon, care favorizează rezultatele obţinute pe iarbă fără „respectarea statutului” din clasamentul ATP şi care ar urma să-l retrogradeze în poziţia a treia după Novak Djokovic şi Roger Federer, transmite AFP.

„Singurul lucru din această poveste care nu mi se pare în regulă este că doar la Wimbledon se întâmplă acest lucru. Nu este doar cazul meu particular. S-a întâmplat de nenumărate ori ca anumiţi jucători, pe propriile lor merite, pentru că au jucat bine tot anul pe toate suprafeţele, să obţină un statut. Iar aici (la Wimbledon), nu se respectă statutul obţinut şi ni se impun trageri la sorţi complicate”, a spus Nadal într-un interviu pentru presa spaniolă.

Celelalte turnee de Mare Şlem urmează clasamentul ATP pentru stabilirea capilor de serie, care dispun de o tragere la sorţi protejată, în vreme ce Wimbledon utilizează un clasament divizat, care ia în calcul atât rangul ATP, cât şi rezultatele trecute pe iarbă.

Integral pe Cotidianul