Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Videoclipul în care doi copii au interpretat o melodie pro-PSD în campania electorală pentru europarlamentare a fost făcut la dorinţa bunicilor celor doi, după ce organizatorii unui eveniment local au fost huiduiţi. Materialul face parte din activitatea artistică a copiilor, spun părinţii.

Potrivit unui comunicat al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Maramureş transmis, marţi, la solicitarea MEDIAFAX, cu concluziile anchetei derulate în cazul xcopiilor care au înregistrat un clip electoral pentru o formaţiune politică, părinţii copiilor şi-au exprimat acordul pentru ca aceştia să filmeze videoclipul respectiv.

„DGASPC Maramureş a fost sesizată, dar în acelaşi timp s-a autosesizat, în urma postării şi distribuirii pe reţeaua de socializare Facebook a unui videoclip în care apar minori, demarând activităţile specifice în astfel de cazuri. În cursul zilei de 24 mai, reprezentanţii autorizaţi ai instituţiei au iniţiat demersuri în vederea identificării minorilor din videoclip, dar şi reprezentanţilor legali ai acestora,
pentru a verifica dacă există acordul părinţilor pentru apariţia minorilor în clipul electoral. În urma discuţiilor derulate între reprezentanţii instituţiei noastre şi părinţii copiilor a reieşit că aceştia şi-au exprimat acordul pentru ca minorii să filmeze videoclipul respectiv. În plus, părinţii au declarat că cei doi minori au o activitate artistică susţinută, ce este reflectată constant pe contul propriu de YouTube, considerând că acest videoclip face parte din activitatea lor artistică”, se arată în comunicat.

Integral pe Gândul