Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Statele G20 aproape că au triplat subvențiile pentru centralele pe bază de cărbune, asta în ciuda crizei climatice și a angajamentului luat acum un deceniu pentru a elimina orice ajutor pentru combustibilii fosili.

Statele G20 aproape că au triplat subvențiile pe care le acordă centralelor pe bază de cărbune în ultimii ani, în ciuda nevoii urgente de a reduce emisiile de carbon care conduc criza climatică, scriu jurnaliștii de la The Guardian.

Blocul economiilor majore s-a angajat acum un deceniu să elimine treptat toate subvențiile pentru combustibilii fosili.

Cifrele, publicate într-un raport al Institutului pentru Dezvoltare de peste mări (ODI) și alții, arată că Japonia este unul dintre cei mai mari susținători financiari ai cărbunelui, în ciuda primului ministru, Shinzo Abe, care a spus în septembrie că "schimbările climatice pot fi viața ... Trebuie să luăm măsuri mai robuste și să reducem utilizarea combustibililor fosili ".

China și India acordă cele mai mari subvenții pentru cărbune, cu Japonia în al treilea rând, urmat de Africa de Sud, Coreea de Sud, Indonezia și SUA.

Integral pe DC News