Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

74 de grupuri de medici și de specialiști din domeniul sănătății publice s-au unit luni pentru a cere autorităților o serie de angajamente pentru combaterea schimbării climatice, pe care au definit-o ca pe "o urgență legată de sănătate", scrie USA Today.

Noua agendă climatică dezvăluită de grupuri, printre care se află American Medical Association și American Heart Association, apare într-un context în care candidații democrați pentru alegerile prezidențiale se luptă pentru a demonstra că au cea mai progresistă platformă legată de problemele de mediu.

Recomandările de politici ale organizațiilor de sănătate, deși reprezintă o poziție foarte diferită de cea a administrației Trump, sunt abordări de bază, discutate până acum în dezbaterile democrate interne referitoate la chestiunea climatică.

"Sănătatea, siguranța și bunăstarea a milioane de oameni din SUA au fost deja afectate de schimbările climatice, pentru care comportamentul uman este cauza, iar riscurile pentru sănătate în viitor sunt mari, dacă nu se iau urgent măsuri pentru a combate schimbarea climatică", au transmis grupurile de medicale.

Integral pe Hotnews