Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Sesiunea Comitetului Olimpic Internațional care se desfășoară la Lausanne are ca punct principal decizia asupra gazdei Olimpiadei de Iarnă 2026. Candidaturile finale au fost ale orașelor Stockholm și Milano-Cortina care și-au susținut în fața CIO avantajele proprii pentru desemnare.Important de reținut că delegațiile celor două orașe au venit luni la sesiunea CIO au inclus și pe primii miniștri ai Suediei și Italiei precum și primarii localităților.

Un punct decisiv în decizia forului olimpic îl constituie raportul Comisiei de evaluare a candidaturilor pentru JO 2026. Comisia a fost condusă de românul Octavian Morariu, membru CIO. Raportul prezentat în plenul Sesiunii a relevat elementele distincte ale candidaturilor dar a insistat pe caracterul de puternică susținere a JO atât din partea autorităților cât și a comunităților locale.Evaluarea costurilor estimate arată că acestea s-au redus cu 20 la sută față de edițiile anterioare și folosesc în grad superior dotările existente de infrastructură sportivă și de cazare. Președintele CIO, Thomas Bach a mulțumit Comisiei de evaluare și lui Octavian Morariu pentru analiza profesională și echidistantă a candidaturilor.

Decizia se ia prin vot, lucrările sesiunii134 a CIO fiind în desfășurare.

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.