Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Comisia de la Veneţia a dat publicităţii luni un nou raport dur referitor la modificările aduse de majoritatea PSD-ALDE legilor din Justiţiei, criticând în mod special înfiinţarea şi modul de funcţionare al Secţiei speciale de anchetare a magistraţilor.

Comisia solicită guvernului de la Bucureşti să limiteze drastic folosirea ordonanţelor de urgenţă, acte normative prin intermediul cărora executivul se sustrage mecanismelor de control clasice într-un stat de drept. „Cel mai îngrijorător, Guvernul continuă să promoveze modificări legislative prin ordonanţe de urgenţă. În vreme ce Constituţia prevede în mod clar că acestea ar trebui să fie măsuri excepţionale, legislaţia promovată prin OUG a devenit o rutină.

Normele fundamentale ale funcţionarii instituţiilor-cheie ale statului se schimbă prea repede şi prea des, fără o pregătire şi fără consultări, ceea ce ridică întrebări legitime cu privire la soliditatea rezultatului şi a motivelor reale care stau la baza unora dintre aceste schimbări. Textele juridice rezultate nu sunt clare.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.