Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Iranul şi-a dovedit capacităţile militare, joi, după ce a doborât o dronă americană de spionaj sofisticată. Teheranul a spus că a folosit sistemul „Khordad 3“, care ar trebui să reproducă capacităţile celui rusesc S-300. Iranul şi-a mai etalat şi alte instrumente de apărare, recent, inclusiv rachete balistice de precizie, drone, submarine, mine şi rachete de croazieră.

Tehnologia de apărare a Iranului poate fi considerată impresionantă. Cei mai mulţi dintre vecinii săi nu au dezvoltat propriile lor arme indigene şi nici nu sunt inovatori în ceea ce priveşte tehnologiile pe care le deţin, care sunt furnizate de către SUA şi puterile occidentale. Acest lucru conduce la întrebare: Dacă se va declanşa un război între SUA şi Iran, respectiv aliaţii lor, cum vor rezista Iranul şi partenerii săi? Dacă e să învăţăm din istorie, atunci este clar că Iranul nu se angajează în războaie masive.

Integral pe Adevărul