Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Lumea arabă își pierde încrederea în religie și în liderii religioși, iar relațiile țărilor arabe cu SUA nu sunt văzute cu ochi buni de cetățenii acestor state, potrivit celui mai mare sondaj realizat vreodată în aceste regiuni și citat de The Guardian.

Sondajul efectuat pe mai mult de 25.000 de persoane din 10 țări și teritorii palestiniene arată că încrederea în liderii religioși a scăzut dramatic în ultimii ani. Studiul, realizat de BBC News Arabic și Arab Barometer, a arătat că numărul celor care spun că „nu sunt religioși” a crescut de la 11% în 2012-2014 la 18% în 2019. Singura țară în care încrederea în liderii religioși s-a dublat în ultimii ani este Liban. În schimb, cele mai mari scăderi au fost înregistrate în Maroc, Libia și Palestina. Încrederea în grupările islamiste, precum Hamas, Hezbollah și Frăția Musulmană, a scăzut și ea dramatic în toate statele.

Integral pe Digi24Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.