Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Procurorul general interimar, Bogdan Licu, anunţă că poliţişti judiciari şi procurori ai Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie se află la Craiova, unde fac verificări într-un dosar penal deschis vineri, după apariţia în presă a imaginilor cu preluarea spre adopţie a minorei Sorina.

Bogdan Licu anunţă că va cere în instanţă ca Sorina să nu poată pleca din ţară înainte ca fetiţa să beneficieze consiliere psihologică.

În plus, procurorul general spune că Sorina nu trebuie să părăsească România până când nu există asigurări că adopția a fost făcută în mod legal și că fetiţei îi sunt respectate drepturile şi integritatea fizică şi psihică.

Secţia specială a deschis deja un dosar in rem pentru abuz în serviciu, pentru modul în care fetiţa a fost luată din familia care a îngrijit-o în ultimii șapte ani.

Vă amintim că poliţişti de la Serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Mehedinţi, însoţiţi de un procuror de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova, au descins vinerea trecută, dimineaţă, în casa unei familii din Baia de Aramă pentru a lua o fetiţă de opt ani, dată în adopţie unui cuplu din SUA cu cetăţenie română