Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Şapte membri ai CSM, printre care şi Nicolae Solomon, vicepreşedinte al forului, care nu au participat la ultimele două şedinţe, cer public amânarea tuturor discuţiilor cu privire la Secţia de Investigare a magistraţilor până la traducerea raportului Comisiei de la Veneţia şi a raportului GRECO.

"În contextul emiterii comunicatului preşedintelui CSM la data de 21 iunie 2019, prin care s-a afirmat că programarea şedinţelor s-a realizat luând în considerare disponibilitatea de participare a membrilor şi asigurarea integrării participării la şedinţele Plenului în agenda zilnică, menţionăm că nici unul dintre membrii procurori nu a fost consultat cu privire la data organizării şedinţei de plen sau la conţinutul ordinii de zi.

În mod repetat, atât în cadrul unor discuţii informale, cât şi în mod oficial, semnatarii prezentului comunicat au solicitat preşedintelui CSM stabilirea unui calendar previzibil al şedinţelor de Plen, într-o zi a săptămânii care să asigure, pe cât posibil, prezenţa tuturor membrilor şi folosirea unor criterii uniforme de stabilire a ordinii de zi în raport de lucrările înregistrate pe rolul Consiliului. Discuţiile menţionate au avut loc cu atât mai mult cu cât, în numeroase situaţii, stabilirea datei de desfăşurare a şedinţei Plenului şi a ordinii de zi aferente a fost de natură să determine adoptarea uneia sau alteia din soluţiile cuprinse în hotărârile Consiliului, raportat la disponibilitatea sau, dimpotrivă, imposibilitatea de participare a unor membri", se arată îmn comunicatul remis MEDIAFAX şi semnat de Nicolae Solomon, vicepreşedinte CSM, şi membrii CSM: Anamaria Chiş, Mihai Bălan, Bogdan Mateescu, Cristian Ban, .Florin Deac şi Tatiana Toader.

Integral pe MediafaxComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.