Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ministrul Eugen Teodorovici a anunțat că va discuta cu premierul Viorica Dăncilă despre o posibilă desființare a accizei la benzină și motorină.

Ideea prezentată acum de ministrul Eugen Teodorovici, într-o declarație susținută la postul Antena 3, reia o propunere care fusese formulată de acesta încă de acum un an.

"Unele propuneri s-au făcut mai repede, altele mai târziu. Dar niciodată nu renunţ la ele. Până nu sunt contraargumente. Acciza la combustibil este o discuţie în continuare. Voi discuta cu premierul pentru forma cea mai bună", a precizat ministrul Eugen Teodorovici.

În acest moment, accizele din România sunt de 48 la sută la motorină şi de 50 la sută la benzină, acestea fiind unele dintre cele mai mari procente la nivel european. Pe baza acestora, cea mai ieftină benzină costă, în România, circa 5,50 lei litrul.

Totuși, cu toate taxele incluse (accize şi TVA), preţurile din România par a fi sub media din UE. Astfel, benzina costă în România 1,108 euro pe litru, faţă de media UE de 1,350 euro pe litru, iar motorina are un preţ de 1,192 euro.

Prețul final, la pompă, al carburanților este evident influențat și de cotația petrolului pe piața mondială.

Integral pe România LiberăComentarii

Fix cacat! La cata foame de bani aveti in voi (se vede dupa ritmul de lansare al titlurilor de stat cu dobanda sub rata inflatiei), sigur nu veti desfiinta sau reduce vreo taxa. Praf electoral in ochii romajilor!

24 iunie 2019 11:39

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.