Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ministrul Justiţiei Ana Birchall a declarat luni la sediul CSM că o deranjează discuțiile din spațiul public în privința prezenței sale la plenul Consiliului. Ea a subliniat că ministrul Justiției participă la şedinţele CSM în calitate de membru de drept.

„În primul rând, cine v-a dat informații, ar trebui să îi fie puțin rușine (că nu se va prezenta la plenul CSM, n.r.). Pe mine mă deranjează ce s-a discutat în spatiul public și ma aștept ca asemenea practici să înceteze. Conform Constituției, ministrul Justiției este membru de drept în CSM și aștept să mi se permită să îmi exercit acest drept, conform Constituției”, a declarat Ana Birchall, la sosirea la sediul CSM.

Întrebată dacă se aşteaptă să fie o ţedinţă cu scântei, Ana Birchall a răspuns: „La prima ședință la care am participat erau tensiuni. Eu îmi exprim speranța că, dacă nu astăzi, în timp, să se poată ajunge la o normalitate astfel încât CSM să asigure ce îi spune Constituția”.

Integral pe Digi24Comentarii

Europeanul "aștept să mi se permită să îmi exercit acest drept"!?!?!? Dacă ministrul justiției este membru de drept, conform Constituției, de la cine aștepți permisiunea!? Dar, de fapt, la cum se răstălmăcesc azi prevederile Constituției, cum se interpretează fiecare virgulă sau absența acesteia, nu ne mai miră dacă sunt tot mai puțini cei care se mai supun prevederilor ei.

24 iunie 2019 10:33

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.