Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Cinci noi contracte de finanțare în valoare totală de peste 10 milioane de euro se vor derula, în cadrul Programului Operațional Regional (Regio-POR) 2014-2020, în județul Hunedoara.

Unul dintre aceste contracte urmărește înființarea unui Muzeu al Civilizației Dacice în municipiul Orăștie.

Alte proiecte au în vedere modernizarea Ambulatoriului din municipiul Vulcan, realizarea unui centru social de zi pentru persoanele vârstnice din orașul Aninoasa și reabilitarea termică a unui număr de șapte blocuri de locuințe din Vulcan și Hațeg.

La Orăștie, înființarea şi dotarea Muzeului Civilizației Dacice se vor realiza de-a lungul unei perioade totale de 43 de luni. Valoarea totală a proiectului este de 24.283.201,91 de lei, din care valoarea finanțării nerambursabile este de 22.821.748,98 de lei.

Muzeul va funcționa într-o clădire de pe strada Nicolae Bălcescu, deja existentă, dar care urmează a fi restaurată și dotată cu echipamentul necesar unui muzeu modern.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.