Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Votul de marți de la moțiunea de cenzură, în urma căreia Opoziția s-a dovedit a fi incapabilă să-și respecte promisiunea de a dărâma Guvernul Dăncilă „a doua zi după alegerile europarlamentare” repoziționează scena politică. Mai multe figuri marcante, care au militat pentru votarea moțiunii, au demisionat din Parlament, pentru a-și prelua noile funcții la Parlamentul European.

Victor Ponta, deși ales pentru Bruxelles, nu a demisionat și propune rivalilor politici din ALDE un… candidat comun la alegerile prezidențiale din toamna acestui an. Conducerea interimară a PSD a discutat, la sfârșitul săptămâni trecute, în cadrul unei întâlniri informale care a avut loc la Neptun, despre congresul care va avea loc pe data de 29 iunie, când vor fi aleși noii șefi ai partidului. Însă, un punct deosebit de important care a fost luat în discuție se referă la candidatul PSD pentru alegerile prezidențiale din toamna acestui an, afirmă JURNALUL NAȚIONAL.

Mai sunt doar câteva luni până la alegerile prezidențiale și PSD nu și-a desemnat nici până acum candidatul. Dacă PNL merge pe mâna lui Klaus Iohannis, iar USR-PLUS, probabil pe cea a lui Dan Barna sau Dacian Cioloș, ei bine social democrații sunt plini de surprize, constată CAPITAL. Toate partidele stau cu ochii pe PSD, care ar trebui, teoretic, să dea rivalul lui Iohannis. Chiar dacă de la Ion Iliescu nimeni din PSD nu a reușit să-l învingă, în turul doi, pe celălalt candidat.

Surpriza constă în faptul că Eugen Orlando Teodorovici va fi inclus pe lista celor care vor fi măsurați, pentru desemnarea candidatului care să poată accede în turul al doilea. Ministrul Finanțelor, Eugen Orlando Teodorovici a confirmat că intenția de a candida este una reală, anunță ADEVĂRUL. „Da, mi-am exprimat deschiderea pentru a participa la competiţia internă în PSD pentru desemnarea celui mai potrivit candidat la alegerile prezidenţiale. Da, m-am gândit că a sosit momentul să aducem cu adevărat unitate într-o societate dezbinată și mai mult echilibru într-o civilizaţie care ezită uneori să-și manifeste credinţa în valorile moștenite, de teamă a nu fi catalogată drept neevoluată și nevizionară.

Da, pentru că m-am hotărât să arăt că sunt soluţii la problemele cu care ne confruntăm și că este de datoria noastră, a politicienilor în primul rând, să trecem de la vorbe la fapte. Da, pentru că vreau să arăt că un președinte poate să facă, nu doar să vorbească sau doar să tacă”, a precizat Teodorovici.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Mihai Fifor, a scris, și el, duminică, pe Facebook, că se gândeşte serios să candideze la alegerile prezidenţiale, anunță GÂNDUL. „Mă gândesc foarte serios la această posibilitate”, a fost răspunsul lui Mihai Fifor, întrebat dacă va lua în calcul o posibilă candidatură la preşedinţia României. Premierul Viorica Dăncilă a anunţat sâmbătă, la Neptun, că de săptămâna viitoare vor începe sondajele în PSD, privind candidatul social-democraţilor la prezidenţiale, iar listele sunt deschise până în acel moment.

Viorica Dăncilă a anunțat că în sondajele interne PSD pentru desemnarea prezidențiabilului va fi testat și un candidat comun PSD ALDE. Întrebată dacă va fi introdus în sondaje numele lui Călin Popescu Tăriceanu, Dăncilă a răspuns „Sigur”. „Candidatul trebuie să fie cel sau cu cele mai multe șanse. În sondaje vom introduce toți colegii care și-au exprimat dorința de a candida, dar și un candidat comun al PSD ALDE pentru a vedea care e opinia electoratului și decizia o vom lua împreună în forul statutar”, a spus Viorica Dăncilă, citată COTIDIANUL.

Până la această oră, din PSD și-au anunțat intenția de a fi testați Eugen Teodorovici, Liviu Pleșoianu, Șerban Nicolae și Mihai Fifor. Surse din PSD, citate de EVENIMENTUL ZILEI, spun că variantele vehiculate nu sunt altceva decât testări și că, la această oră, PSD pare un avion în derivă în care pasagerii se bat pe scaunele de la geam. „Să redresăm avionul, să-l aducem la sol și apoi vedem dacă mai putem zbura sau ne urcăm pe un aeroplan”, a explicat sursa citată.