Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Federația Solidaritatea Sanitară, unul dintre cele mai mari sindicate din sistemul sanitar, a anunțat, joi, că "respinge ab initio ideea introducerii indicatorilor de performanță ca soluție pentru scăderea salariilor". Reacția vine după ce ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, miercuri, pentru HotNews.ro, că angajații din spitale ar urma să fie plătiți în funcție de performanță, după ce Ministerul Sănătății va elabora un regulament ce va include indicatori în funcție de care să se facă plata personalului.

Ministrul Sănătății a subliniat că noul regulament nu va aduce scăderi de salarii, însă "nu este normal ca un medic care face 5 operații să primească același salariu ca unul care face 30 de operații".

Noul regulament ar putea deveni realitate la finalul acestui an, deoarece sunt necesare consultări ample și publicarea lui în dezbatere publică, a precizat Sorina Pintea, pentru HotNews.ro.

Integral pe Hotnews