Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) anunţă că va lua măsuri suplimentare pentru reducerea aglomeraţiei la Direcţia Paşapoarte pe perioada verii.

„În plan organizatoric, pentru perioada de vară s-a decis ca programul zilnic de lucru cu publicul sa se desfăşoare începând din 24.06.2019 între 08.30 – 18.30 la structurile teritoriale de paşapoarte, acolo unde volumul cererilor înregistrate impune acest lucru”, se arată în comunicatul de presă transmis de către instituţie.

În anii trecuţi, în perioada de vară se înregistra o creştere semnificativă a numărului de solicitări, dar în prezent au fost implementate măsuri în plan legislativ, dar şi organizatoric, care au avut ca scop reducerea aglomeraţiei la ghişee, arată reprezentanţii MAI, care reamintesc totodată că a fost implementat un sistem de notificare prin SMS, înainte cu una până la trei luni faţă de expirarea termenului de valabilitate al paşaportului. Măsura introducerii sistemului de notificare a avut drept scop evitarea situaţiilor în care cetăţenii îşi planifică, mai ales în perioada de vară, deplasări în străinătate şi constată în ultimul moment că nu pot efectua călătoria respectivă din cauza faptului că le-a expirat paşaportul.

Integral pe Adevărul