Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Aflat la Bruxelles pentru a participa la reuniunea Consiliului European, Klaus Iohannis a răspuns întrebărilor adresate de jurnaliști. La această ședință se vor alege funcțiile-cheie pentru viitoarea componență a Parlamentului European.

Potrivit unor surse, președintele României se află printre favoriții pentru funcția de președinte al Consiliului European, alături de premierul din Belgia, din Portugalia și cel din Luxemburg.

„Nu cred că în momentul de față e bine să ascultăm zvonurile. Începem o negociere cu privire la poziția de președinte al Consiliului. Nu avem în acest moment un progres semnficiativ al negocierilor. Haideți să așteptăm și să vedem cum decurg discuțiile astăzi, poate mâine sau săptămâna viitoare. Suntem în fața unor negocieri politice. E prea devreme să spunem da, acesta va fi alesul. Să sperăm că negocierile vor decurge rapid și vom avea un nume pentru aceste poziții”, a spus Iohannis la Bruxelles.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.