Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Guvernul datorează municipiului Sfântu Gheorghe aproape patru milioane de lei, respectiv banii nealocaţi pe primele trei luni din acest an, a declarat, joi, primarul Antal Arpad, la o zi după întâlnirea avută la Bucureşti cu premierul Viorica Dăncilă, care a promis reprezentanţilor autorităţilor locale că vor primi banii restanţi la rectificarea bugetară.

"Ieri am avut o întâlnire la Guvern cu doamna prim-ministru, am solicitat această întâlnire pentru că sunt anumite probleme promise şi nerezolvate şi sperăm că în şedinţele de Guvern care vor urma se va rezolva măcar o parte din solicitările noastre. Aproape în fiecare an se schimbă Legea Finanţelor şi noi, cei care conducem municipii, am fost cei mai vitregiţi în ultima perioadă. Anul acesta am reuşit să obţinem un procent mai mare din impozitul pe venitul global care rămâne la municipalităţi, însă, în acelaşi timp, am mai primit anumite sarcini de la Guvern. Însă ceea ce a fost profund incorect a fost faptul că tot ce înseamnă sarcini şi cheltuieli au fost calculate de la 1 ianuarie, iar acele beneficii în plus financiare pe care le-am obţinut în contrapartidă au fost calculate din 4 aprilie. Ca să înţelegeţi exact ce înseamnă la nivelul municipiului Sfântu Gheorghe, aceasta înseamnă o sumă de 3,96 milioane de lei, deci aproape 4 milioane de lei rotunjit, sumă care a rămas la Guvern (...) Noi am solicitat ca această sumă să fie acordată acum, la rectificare. La nivelul judeţului asta înseamnă aproape 7,5 milioane de lei pentru autorităţile locale, iar, evident, Sfântu Gheorghe a fost cel mai vitregit. Deci, 4 milioane de lei ar trebui să primim, sumă care ni se cuvine, dar a rămas la Guvern", a declarat Antal Arpad, în cadrul unei conferinţe de presă.

Integral pe Agerpres