Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Liderul senatorilor ALDE Daniel Zamfir a lansat, pe Facebook, o petiţie on-line privind legea anti-cămătărie, pentru a vedea dacă există sprijin în rândul cetăţenilor pntru iniţiativa legislativă pe care a depus-o la Senat.

„Legea anti-cămătarie te protejează de dobânzile ruinatoare, limitându-le la un plafon maxim decent. De asemenea, te pune sub protecţia unui judecator în cazul în care eşti ameninţat cu executarea silită şi cu evacuarea din locuinţa familială de bancă, IFN sau de colectorul de creanţe. În plus, te asigură contra riscurilor de a deveni victima speculaţiilor financiare şi judiciare ale colectorilor de creanţe. În fine, îţi oferă un sprijin în situaţiile de criză financiară cauzate de ultra-aprecierea valutei creditului în raport de moneda naţională şi de veniturile tale din muncă, limitând volumul plăţilor până la un nivel suportabil. Eşti de acord cu o asemenea lege sau rejectezi ideea, preferând să aperi dreptul creditorilor financiari de a face uriaşe profituri din captivitatea ta şi din nefericirea ta?”, arată textul petiţiei on-line, iniţiată de senatorul ALDE alături de avocatul Gheorghe Piperea.

Petiţia a strâns, până în prezent, peste 3.000 de semnături.

La finele lunii mai, senatorul ALDE Daniel Zamfir a depus, la Senat, un proiect legislativ care prevede limitarea dobânzii excesive pentru credite, inclusiv cele aflate în curs de derulare.

Integral pe Mediafax