Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Analistul politic Ion Cristoiu a declarat, pentru MEDIAFAX, că moţiunea de cenzură de marţi a fost un meci real, un fel de alegeri anticipate, în urma căruia PSD a rămas la Putere, iar Opoziţia tot în Opoziţie, în ciuda încercărilor de transformare a eşecului într-o mică victorie.

Ion Cristoiu a declarat marţi pentru MEDIAFAX că nu se aştepta la acest rezultat, considerând o dovadă de iresponsabilitate depunerea unei moţiuni de cenzură fără a avea garanţia că va fi adoptată.

“Nu mă aşteptam la acest rezultat şi nu mă aşteptam să mă înşel atât de tare în legătură cu politicienii din Opoziţie. Nu cred că a fost emisiune, editorial în care să nu spun că guvernul nu are cum să nu cadă. Pentru că, şi am spus de atîtea ori, oamenii au venit la europarlamentare făgăduindu-li-se că dacă vin şi câştigă Opoziţia şi PSD pierde, atunci PSD nu mai stă la guvernare, pleacă. În seara rezultatelor s-a reafirmat, am exclus posibilitatea că a fost o păcăleală electorală. Au venit chiar în seara respectivă şi a doua zi, a treia zi, Iohannis, Rareş Bogdan, Ludovic Orban au susţinut că au primit un vot pentru ca Guvernul să plece. Mai aveam îndoieli, dar când am văzut că au depus moţiunea de cenzură, om serios, am spus că eşti iresponsabil să depui o moţiune de cenzură, nefiind sigur că o să treacă”, a afirmat analistul politic.

În opinia sa, ideea că, de fapt, Opoziţia nu a vrut să dărâme guvernul este o diversiune, susţinând că semnatarii moţiunii şi-au dorit acest lucru, dar nu au putut. “Este cea mai mare diversiune că nu au vrut. Nu au putut, nu aveau cum să nu vrea. Deci e o mare eroare care o fac acum liderii PSD şi mulţi jurnalişti preiau asta, ei nu au vrut, au jucat teatru. Nu, au vrut, haideţi să fim serioşi, altfel nu depuneau moţiunea de cenzură. Nu au putut şi nu au făcut altceva decît să întărească PSD”, a explicat jurnalistul.

Integral pe Mediafax