Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Marți seara, am scris pe fugă. După tot tărăboiul pe la televiziuni, după ploaia de speculații, îmi venea să rîd. Am luat un ton mai vesel, ca de povestioară, și m-am trezit rîzînd de vorbele goale ale lui Iohannis, Rareș Bogdan, chiar și ale lui Ludovic Orban care, pe măsură ce se crede mai important, vorbește mai împiedecat. Ce-i de rîs în eșecul marelui proiect al răsculaților, susținut cu țipurituri din Piața Victoriei și de la Europa FM și Digi24 TV, cu arestarea lui Liviu Dragnea și cu tentative de preluare a guvernării? Pe mine mă gîdilă morga cu care liberalii își făceau planuri fără să aibă nici o idée! Mă șoca tupeul cu care ceata de pițigoi se voia echipă guvernamentală! Ei n-au scos la liman nici un pîrlit de sereleu și se văd deja la conducerea Europei.

Știți ce cred? Că eșecul moțiunii vine de la frica PSD-iștilor de a se ralia unei grupări politice de strînsură. Mulți ar fi trădat cu plăcere dacă de partea cealaltă s-ar fi arătat niște bărbați hotărîți cu proiecte clare și fundamentate. Cum să li te alături cînd ei nu se pot aduna între ei și cînd 6-7 oameni se înghesuie să țină cîrma României, de parcă țara ar fi o bicicletă? Performanța PSD de a rămîne unit după un asemenea bombardament, și intern-extern și informațional, lucrat pînă și la bieții țărani, este de luat în seamă, chiar dacă are la bază frica. Nu solidaritatea, nu credința, nu satisfacția adusă de guvernare i-au ținut pe cei mai mulți pesediști lîngă partidul lor, ci frica de a ajunge pe mîna trompeților de la URS și PNL (pomeniți în ordinea unui clasament electoral în care încep să nu mai cred).

Și dacă între pesediști sunt și cîțiva oameni cu cap? Ceva mă face să cred că rămînerea pesediștilor la un loc este și rezultatul unei mobilizări aparte. Cineva i-a avertizat în legătură cu consecințele spargerii PSD și a formării unei noi majorități. Și le-a desenat la tablă schema evenimentelor.

Integral pe Cotidianul