Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Liderul grupului UDMR din Senat, Cseke Attila, a declarat că parlamentarii Uniunii s-au abţinut la votul din plenul Camerei superioare a Parlamentului aferent proiectului de lege al PNL prin care "s-ar fi eliminat parţial" pensiile de serviciu.

"Trebuie eliminate toate pensiile speciale. (...) Iniţiativa prevede soluţii parţiale, incomplete şi favorizează unele categorii de angajaţi, astfel că UDMR nu a putut fi de acord cu forma propusă a iniţiativei. Susţinem, însă, necesitatea eliminării tuturor pensiilor speciale pentru senatori şi deputaţi, judecători, membrii Curţii Constituţionale, ale tuturor funcţionarilor publici din instanţe, parchete, din Parlament, dar şi ale personalului din armată, poliţie, jandarmerie şi serviciile secrete", a afirmat Cseke Attila.

El a precizat că senatorii UDMR au propus 12 amendamente la iniţiativa legislativă, care ar prevedea eliminarea tuturor pensiilor şi indemnizaţiilor speciale şi de serviciu, acestea fiind însă respinse.

Integral pe Agerpres