Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Vera Jourova, comisarul european pentru Justiţie, a declarat, miercuri, că România încă nu se află în situaţia în care ar putea fi activat Articolul 7, subliniind că procedura este declanşată atunci când, într-un stat, are loc o încălcare sistematică a statului de drept.

„Articolul 7 există pentru momentele când recunoaştem că situaţia dintr-o ţară este serioasă, când este o încălcare sistematică a statului de drept. Nu suntem în această situaţie în România, în acest moment”, a declarat Vera Jourova, comisar european pentru Justiţie.

Declaraţiile au fost lansate la Palatul Parlamentului, la reuniunea ministerială UE-SUA a miniştrilor justiţiei şi afacerilor interne.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, săptămâna trecută, într-un interviu pentru Bloomberg, că ţara noastră nu se află în situaţia activării Articolului 7.

Integral pe Mediafax