Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

La sfârşitul anului 2018, în lume existau circa 70,8 milioane de persoane strămutate din cauza războaielor şi a persecuţiilor, un record ce reflectă amploarea exodului venezuelenilor în ultimul timp, a anunţat ONU miercuri, informează AFP.

Raportul Înaltului Comisariat pentru Refugiaţi al Naţiunilor Unite (UNHCR) subliniază că anul 2018 a fost marcat de o puternică creştere a strămutărilor pe plan intern în Etiopia în urma violenţelor intercomunitare şi de o creştere a cererilor de azil din partea celor care fug de grava criză politică şi economică din Venezuela.

Conflictul sirian a continuat să genereze un număr mare de refugiaţi şi strămutaţi. Violenţele în Nigeria au constituit de asemenea o sursă importantă de deplasări.

Raportul relevă că numărul total al celor 'dezrădăcinaţi' pe plan mondial - numărând refugiaţi (25,9 milioane), strămutaţi pe plan intern (41,3 milioane) şi solicitanţi de azil (3,5 milioane) - a crescut cu 2,3 milioane în raport cu 2017.

Integral pe AgerpresComentarii

@Florin Bilei Iar pui intrebari tampite? Iti inchipui ca daca n-ar exista tehnica de lupta, n-ar fi razboaie? Se pare ca nu ti-a placut de loc istoria. Mai Florine, sa presupunem ca SUA si Rusia cele doua tari care vand cel mai mult armament ( Vezi ca rusii vand pana si turcilor care sunt in NATO) si nunumai ele ci si celelalte n-ar mai vinde nimic, n-ar mai produce nimic. S-ar bate cu sabiile si sulitele. Asa-i natura umana ( citeste animala). Cauta sa-si elimine adversarii.

19 iunie 2019 11:58

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.