Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

PSD a pierdut rușinos alegerile europarlamentare, dar și-a revenit din pumni și pune la cale strategia de blocare a președintelui Klaus Iohannis. Viorica Dăncilă speră să oprească degringolada în care intrase partidul după condamnarea lui Liviu Dragnea și a pus la cale strategia pentru scrutinul din toamnă.

Social democrații își caută cu înfrigurare un prezidențiabil, iar Viorica Dăncilă a devoalat planul care s-a pus la cale în Kiseleff, anunță CAPITAL. Candidatul PSD la alegerile prezidenţiale va fi stabilit după congresul partidului, a anunţat, marţi seară, Viorica Dăncilă, menţionând că partidul îşi propune să câştige aceste alegeri şi, de aceea, până la desemnarea persoanei care va reprezenta social-democraţii în cursa pentru Cotroceni vor fi efectuate mai multe sondaje de opinie.

Ea a menţionat că şi înainte de congres vor fi purtate discuţii pentru a se putea cunoaşte potenţialii candidaţi, precizând că PSD va face sondaje de opinie astfel încât să fie ales candidatul partidului cu cele mai multe şanse pentru a câştiga alegerile prezidenţiale, anunță GÂNDUL. „Noi vrem ca la sfârşitul lui iulie, începutul lui august, să avem deja candidatul la prezidenţiale”, a mai spus Viorica Dăncilă, în contextul în care a arătat că strângerea de semnături pentru susţinerea candidatului PSD la prezidenţiale va debuta pe 11 august.

„Nu putem să mergem cu un candidat care în sondaje nu are nicio şansă. Trebuie să mergem cu un candidat care, pe lângă susţinerea partidului, pe lângă susţinerea preşedintelui partidului, a primului ministru, efectiv să genereze un val de încredere. Acest lucru (stabilirea candidatului – n.r.) se va face prin mai multe sondaje. Vom introduce în sondaje atât colegele sau colegii de partid care vor să candideze la alegerile prezidenţiale, vom introduce şi candidaţi independenţi, vom vedea care este soluţia optimă, astfel încât să avem cele mai multe şanse”, a spus Viorica Dăncilă, citată de JURNALUL NAȚIONAL.

După victoria obținută la moțiunea de cenzură, PSD pare că se pregătește serios și de câștigarea alegerilor prezidențiale. Însă într-o postare pe pagina personală de Facebook, jurnalistul Mirel Curea prevede un scor foarte slab pentru PSD la următoarele alegeri, atrăgând atenția că premierul Dăncilă nu a înțeles lecția pe care a dat-o „securistul” Victor Ponta după evenimentele tragice de la Colectiv, anunță EVENIMENTUL ZILEI.

„Dacă pesediștii și fanii lor se bucură că nu a trecut moțiunea, se bucură prost, ca să nu zic ca proștii! Toți la un loc, pesediștii nu au înțeles ceea ce a înțeles un singur securist, Viorel Ponta, imediat după Colectiv. A demisionat, a venit Cioloș, a dat cu palma in rahat, a sărit în toate părție, iar pe chestia asta, PSD și ALDE au câștigat zdrobitor parlamentarele din anul următor.

Cu o Dăncilă care o arde pe față cu Sistemul - măcar Dragnea a mimat împotriveala convingător pentru ăia mai tâmpiței - la următoarele alegeri dacă obțin 15-17%, pesediștii trebuie sa facă chef.”, a scris Mirel Curea pe Facebook.

În mod surprinzător, deși a votat moțiunea de cenzură, fostul premier Victor Ponta cere acum ca  PSD, ALDE și Pro-România să aibă candidat comun în alegerile prezidențiale, anunță COTIDIANUL. Ponta a susținut marți seară, după ce moțiunea a picat, că ar susține un candidat comun împreună cu PSD și ALDE la prezidențiale. „Eu tot vreau în turul 2 să intre un candidat de centru-stânga. Eu tot cred că putem găsi un candidat, să nu fie nici de la PSD, pe care să îl susținem să ajungă în turul 2. Pro România și PSD și ALDE! Noi am venit și cu o propunere concretă și am zis să îl propunem pe Sorin Cîmpeanu.

PSD nu a zis niciodată nimic de rău de Sorin Cîmpeanu, ALDE nici atât. Are recunoaștere internațională, e un candidat foarte bun. Pe el îl propunem noi, poate aveți idei mai bune. Dar dacă mergem cu trei candidați (din partea stângii – nr.) sigur nu intră niciunul în turul 2”, a spus Victor Ponta, la B1TV.

Întrebat insistent în aceeași emisiune pe cine ar susține dintre Klaus Iohannis și candidatul USR, Ponta a refuzat să se pronunțe. Nu este însă clar dacă intențiile lui Ponta în acest sens sunt serioase, având în vedere că în aceeași emisiune spusese cu puțin timp înainte că în turul 2 vor ajunge Klaus Iohannis și candidatul USR.