Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Opt companii cu capital românesc vor crea peste 1.000 locuri de muncă în Statele Unite ale Americii, în urma întâlnirilor care au avut loc în perioada 8-16 iunie la Summit-ul de investiţii SelectUSA, a informat marţi Ministerul pentru Mediul de Afaceri.

”A fost o onoare pentru mine să fiu alături de antreprenorii români prezenţi la Summitul Select SUA. Opt companii cu capital românesc vor crea peste 1.000 locuri de muncă în Statele Unite ale Americii. Aceste companii sunt: Kineto Tech Rehab, NextGen Software, Oveit, Soft Galaxy, Tremend, UiPath, Zitec”, a declarat secretarul de stat Paula Pîrvănescu, şeful misiunii economice române în Statele Unite. În marja SelectUSA, companiile româneşti au semnat, la Washington, împreună cu alte 66 de companii din 12 ţări, angajamentul „Pledge to America’s Workers”, prin care îşi anunţă planurile privind crearea unui număr de aproape un milion de oportunităţi pe piaţă pentru muncitorii americani. Printre acestea, s-a aflat şi unicornul românesc UiPath, care s-a angajat să includă în programul său de pregătire şi formare privind RPA (Robotizarea automatizării proceselor) un număr de 750.000 de americani, în următorii cinci ani.

Integral pe Adevărul