Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Dacian Cioloș a câștigat susținerea partidului En Marche al președintelui francez Emmanuel Macron, a partidului spaniol Ciudadanos și a altor partide din Germania și Olanda în cursa pentru șefia grupului politic Reînnoim Europa (Renew Europe) din Parlamentul European, potrivit Politico.

Publicația europeană scrie că fostul premier are prima șansă la șefia grupului – o premieră pentru un europarlamentar român.

Contracandidații al lui Dacian Cioloș sunt Sophie in ‘t Veld, europarlamentar olandez susținută de Partidul Liberal Democrat din Marea Britanie, și Fredrick Federley, europarlamentar suedez susținut de partidele nordice.

Politico scrie că un document intern arată că în acest moment Dacian Cioloș are cele mai mari șanse, având atât susținerea En Marche și Ciudadanos, cât și cea a grupurilor Free Democratic Party (Germania) și People’s Party for Freedom and Democracy (VVD – Olanda), cel mai mare rival intern al partidului lui Sophie in ‘t Veld.

Integral pe G4media.ro