Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

UPDATE Miniștrii cabinetului Dăncilă au fost chemați la Parlament de către premierul Viorica Dăncilă, marți, la ora 13:30. Aceștia vor fi prezenți în sală unde se va vota moțiunea de cenzură. Opoziţia se va baza si pe voturile UDMR: 21 de deputati si 9 senatori. Este pentru prima dată când formațiunea condusă de Kelemen Hunor a anunţat că votează împotriva guvernului Dăncilă. Condiţia a fost ca în textul moțiunii să fie introdus un paragraf care face referire la situația din Valea Uzului.Moţiunea de cenzură intitulată „Guvernul Dăncilă trebuie demis! Fără OUG-uri, fără parole de acces şi fără cozi la vot” va fi dezbătută şi votată azi de plenul reunit al Parlamentului. Vor vota pentru moțiune PNL, USR, PMP, Pro România și UDMR, dar opoziției îi lipsesc peste 20 de voturi pentru a da jos guvernul, după cum a declarat săptămâna trecută liderul PNL, Ludovic Orban.

Moţiunea de cenzură a fost depusă şi citită săptămâna trecută în plen de deputatul liberal Gigel Ştirbu. Documentul este semnat de 173 de parlamentari aparţinând grupurilor PNL, USR, PMP, UDMR şi neafiliaţi, potrivit Agerpres.

Pentru a fi adoptată este nevoie de 233 de voturi favorabile. Conform calculelor, parlamentarii Opoziţiei sunt: 93 – PNL, 40 – USR, 17 – PMP, 30 – UDMR, iar PRO România are 24, în total fiind 204.

De cealaltă parte, PSD are 208 parlamentari, iar ALDE – 31, în total fiind 239 de deputaţi şi senatori ai puterii. Mai sunt 17 deputaţi ai minorităţilor naţionale, care ar putea fi atraşi, la negocieri, să voteze moţiunea, precum şi 5 parlamentari neafiliaţi.

Integral pe G4media.roComentarii

Liviu Pleșoianu, deputatul PSD feminizat, cu codiță... Cei 74% dintre romani care n-uu votat P$D/ALDE sunt nazisti plătiți de jidanul nazist Sörös

19 iunie 2019 3:54

pedelistul ...liberal Nu trece....nimic ! Opozantii, inclusiv cu bozgorii, nici macar n-au cu...ce !

18 iunie 2019 14:32

gaozar NAZIST usr-ist=S.R.I., iohanis,=RETARDA depistat 18 iunie 2019 12:32

18 iunie 2019 13:48

gaozar bolşevic dragnist depistat 9:08

18 iunie 2019 12:32

Ecce Kurrupt, militant PSD Aș suge o pulă! Acum.

18 iunie 2019 12:31

PSD ipocrit si mincinos Poate sa stea linistit DRACnea! Docila veorica merge mai departe cu ,, programul de guvernare" croit de DRACnea si valcov! Drept in gard cu tara dar, nici ca le pasa! Pregateste acum docila veorica o alta pomana electorala marca PSD: PENSII SPECIALE pentru primari, viceprimari, presedinti de CJ, adica toti astia din teritoriu care le mana oile la use sa-i voteze pe ei, lupi imbracati in strai de oaie! ! Asta-i adevaratul program de guvernare PSD: Bani cu duiumul la PSD si klika psd-ista...PENSII SPECIALE la toti PSD-istii si toate cozile lor de topor si ,TARA...Nici ca le pasa!

18 iunie 2019 11:12

Apropo Si opozitia se roaga in gandul ei sa nu treaca motiunea.Ar fi unica salvare:"noi am vrut dar nu s-a putut".Ca daca trece... atunci se va vedea si incompetenta actuala a opozitiei de a guverna si ca o consecinta un mare esec la alegerile parlamentare care vor urma .

18 iunie 2019 9:08

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.