Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Klaus Iohannis se află pe o listă restrânsă de lideri favoriți să îi succeadă lui Donald Tusk și să devină următorul președinte al Consiliului European, instituția care reunește șefii de stat sau de guvern din Uniunea Europeană. Surse europene au explicat pentru CaleaEuropeană.ro că negocierile privind numirile în pozițiile de top la nivel european sunt complicate, având în vedere noile realități politice după alegerile europene.

Numele șefului statului, afiliat familiei politice a popularilor europeni, apare alături de cele ale prim-miniștrilor liberali din Belgia și Luxemburg, Charles Michel și Xavier Bettel sau a prim-ministrului social-democrat din Portugalia, Antonio Costa, într-un amplu material Financial Times dedicat cursei politice pentru a ocupa pozițiile de vârf ale instituțiilor UE în urma alegerilor europene.

Articolul Financial Times apare cu o săptămână înainte de summitul Consiliului European din 20-21 iunie, acolo unde liderii UE sunt așteptați fie să găsească un compromis pentru președinția celor mai importante instituții – Comisia Europeană, Consiliul European, Parlamentul European, Banca Centrală Europeană -, precum și pentru funcția de Înalt Reprezentant pentru afaceri externe și politică de securitate.

Victor Ponta pare a fi muluțimit de această decizie.

”Daca Romania poate sa obtina o functie majora la nivel politic european ProRomania saluta si sustine aceasta oportunitate! Am fost adversar politic al lui Klaus Iohannis ! Cand este vorba insa de Romania nu am voie sa las resentimentele sa ne domine!”, a spus Ponta.


Comentarii

socotitorul de serviciu De acord ! Sa ni-l ia aia de la Consiliul European ! Da`...nu cred ca-l lasa nevasta !

18 iunie 2019 14:28

PSD ipocrit si mincinos Poate sa stea linistit DRACnea! Docila veorica merge mai departe cu ,, programul de guvernare" croit de DRACnea si valcov! Drept in gard cu tara dar, nici ca le pasa! Pregateste acum docila veorica o alta pomana electorala marca PSD: PENSII SPECIALE pentru primari, viceprimari, presedinti de CJ, adica toti astia din teritoriu care le mana oile la use sa-i voteze pe ei, lupi imbracati in strai de oaie! ! Asta-i adevaratul program de guvernare PSD: Bani cu duiumul la PSD si klika psd-ista...PENSII SPECIALE la toti PSD-istii si toate cozile lor de topor si ,TARA...Nici ca le pasa!

18 iunie 2019 11:14

profilul uman al postacilor plătiți de PSD: v, este un tânăr imbecil, sărac, a lucrat doar la stat ( a fost profund afectat de reducerea cu 25% a salariilor bugetarilor din 2010). Nu si-a terminat liceul si nu poate scrie ortografic. Preie fără să judece marotele dragniste: statul paralel, DNA, etc. Are o fixatie fata de Iohannis. Concluzia: un imbecil lovit crunt de soarta.

18 iunie 2019 7:24

Vechea nomenclatura comunista nu era atât de toxica ca P$D Spalatul Iohannis a dus tricolorul in secuime, Dragnea a ascos limba romana din scolile secuilor. Sașii au fost mereu de partea românilor in conflictul cu ungurii. In 1940, UDMR, aliatul traditional al PSD, a ucis 991 de romani. 9 sate au fost decimate. Au fost ucisi copii de 1 luna, etc. v, postac psd-ist imbecil si antiromân, sper să mori in chinuri si cât mai repede.

18 iunie 2019 6:28

Kuminecaturile Bucilor Gemene, sodomitul de serviciu al PSD v, ti-as suge pula. Acum!

18 iunie 2019 6:23

Kuminecăturile Gemene Klaussfinkter Wurst Johannis, eurovizionarul favorit pentru șutul în arianus care să-l propulseze până în brațele deschise a lui Konchita Wurst... Nu am crezut că ecce posibil să fim toți câștigători dar iată că se poate... Pizdacii vor sărbători alături de majoritatea covârșitoare de 8,333 procente a românilor altfel, va fi o zi istorică. Neprihănitul de Căcat va fi reușit Unirea cea Mare. Jos cu pălăria!

17 iunie 2019 23:27

v Ce "noroc" pe UE sa-l aibe pe Ghiolbanis pe orice loc, iar alaturi pe Chiovesoaica. Ghiolbanis avind patriotismul fata de Romania in singe, lucru stiut de toti care au copilarit cu sasi. Din aceasta cauza majoritatea sasilor, s-au casatorit intre ei (Ghiolbanis fiind o exceptie) isi vindeau casele intre ei chiar daca un Roman oferea un pret mai bun, etc

17 iunie 2019 23:27

Ecce Cur Rupt, găozar plătit si sodomizat de Șerban Nicolae As suge o pula. Rosie!

17 iunie 2019 22:47

Mandrii de Codruta & Werner!! Mandrii ca ne reprezinta ,vor conduce Europa!

17 iunie 2019 21:47

Veorica Păduchi-Lați Dăncilă Eu ar trebui sa fiu presedinta CE. Am pafuchi, sunt analfabeta, imbecila planetei.

17 iunie 2019 20:34

Vasile Gheorghe @Sandu....Sunt satul de Patriotzi Pur-sange Romani ce doar la comentarii sunt buni...dar au productivitatea in munca de 5 ori mai mica decat un german ... si uita ca consuma fonduri europene provenite din Tzarile Dezvoltate Occidentale ale Westului Europei...Noi, Romanii am consumat de 3 ori mai multe foduri venite de la UE fatza de cat am contribuit....si am fi putut mult mai mult daca n-aveam guvernantzi prosti, incompetentzi si rau voitori...Si de un nou drum reparat pavat si de un Hotel sau Cladire Monument Istoric renovat cu fonduri europene te potzi bucura...Dar Liderul (Primarul) sfintzeste locul daca e competent si gospodar ...Venitzi la Calimanesti-Caciulata sa vedetzi realizari pe fonduri europene....Bravo Primarului....

17 iunie 2019 20:03

Socotitorul Acum procuror geneeral european va fi Codruta Kovesi, iar peste 5 (cinci) ani va fi PRESEDINTELE ROMANIEI. Tara asta trebuie sa fie civilizata. De aici se incepe. In fruntea statului se pun oameni corecti nu HOTI. Lasati povestile cu casele si cu atat mai mult cele cu copiii infiati sau mostenirea FORUMULUI GERMAN. ( despre Tariceanu si MOSTENIREA GOJDU taceti, mai patriHOTILOR!!!)

17 iunie 2019 19:18

Sandu Am dorit sincer sa fim primiti in uniunea Europeana.Dar acum vazand comportamentul fata de Romania si mai nou preferintele pentru Consiliul European, apreciez foarte mult dorinta Regatului unit de retragere din aceasta organizatie cu conducatori atat de slabi din toate punctele de vedere

17 iunie 2019 19:15

Socotitorul Eu sunt sigur ca Iohannis va fi PRESEDINTELE ROMANIEI pentru urmatorii 5 (cinci ) ani si va fi PRESEDINTELE CONSILIULUI EUROPEAN peste 5 (cinci) ani. Cine vrea sa faca pariu cu mine ? Aceasta este doar lansarea lui spre nivelul sondajelor. Peste CINCI ani va fi o CERTITUDINE!

17 iunie 2019 19:13

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.