Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” din Capitală deschide şcoală de vară pentru copiii cu vârste cuprinse între 9 şi 14ani. Timp de opt săptămâni, între 24 iunie şi 6 septembrie 2019, copiii care vor urma cursurile Şcolii de Vară de la Antipa vor fi implicaţi în activităţi de cunoaştere şi de ocrotire a naturii, prin întâlniri directe cu cercetătorii care lucrează în muzeu.

Sunt organizate 8 module speciale care vor avea loc de luni până vineri, între orele 10:15 şi 12:15, atât în Sălile Atelier cât şi în grădina muzeului şi parcurile din Bucureşti. Copiii vor învăţa despre păsări, despre specii ocrotite din fauna României dar şi despre paleontologie.

Primul modul al Şcolii de Vară va începe luni, 24 iunie, cu o poveste despre „Familia mea şi alte animale”, o istorie născută din paginile cărţii cu acelaşi nume apărută la Editura Art şi semnată de Gerard Durrell - renumit zoolog şi cercetător în domeniul conservării speciilor de animale aflate în pericol. „Cercetătorii muzeului, Dr. Oana Paula Popa şi Dr. Elena Iorgu propun o călătorie de iniţiere în tainele faunei şi florei insulei Corfu, insula de smarald, o comoară a Greciei, un spaţiu de poveste cu grădini luxuriante, colorate feeric, care ascund o multitudine de vietăţi interesante şi ţărmuri însorite, pline de viaţă”, arată reprezentanţii muzeului.

Integral pe Adevărul