Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Trei parlamentari ALDE au depus la Senat un proiect de lege pentru reglementarea modului în care sunt preluate ariile naturale protejate, care necesită custodia Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate (ANANP). Inițiativa legislativă vine după o decizie a CCR, scrie Mediafax.

Proiectul este inițiat de deputatul ALDE Ion Cupă, semnat de ministrul Mediului și deputatul ALDE Grațiela Gavrilescu, precum și senatorul ALDE Viorel Ilie.

Inițiativa propune modificarea unor acte normative din domeniul protecţiei mediului, cum ar fi ordonanța de urgență 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale a florei și a faunei sălbatice, Legea 95/2016 privind înființarea Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate (ANANP), și pentru modificarea OUG 57/2007 au fost modificate prin OUG 75/2018 pentru modificarea și completarea unor acte normative în domeniul protecției mediului și al regimului străinilor.

Proiectul ALDE propune măsuri prin care, „în cadrul procedurilor de reglementare pentru dezvoltarea proiectelor de infrastructură mare se vor elimina blocajele, amânările sau prelungirile nejustificate de emiterea/neemiterea avizului de către custozii actuali astfel încât ANANP va uniformiza procedurile de emitere a avizelor„, conform sursei citate.

Noul act normativ vizează modificarea Legii de înființare a Agenției pentru Arii Protejate și modificare a OUG 57/2007.

Textul proiectului prevede că ANANP asigură cadrul necesar pentru managementul ariilor naturale protejate atât prin structuri teritoriale ale Agenției, fără personalitate juridică, organizate la nivel de direcție sau serviciu, cu rol de administrare a ariilor naturale protejate, cât și prin „structuri de administrare special constituite aflate în relație contractuală, în coordonarea agenției”.

Integral pe Hotnews