Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Accidentul produs sâmbătă dimineaţă pe Autostrada Soarelui, soldat cu un mort şi şase răniţi, s-a produs după ce un şofer a intrat pe banda de urgenţă şi a lovit un autoturism oprit, persoana decedată aflându-se în dreptul portbagajului, a informat IPJ Constanţa.

"Un bărbat în vârstă de 65 de ani a condus un autoturism pe autostrada A2, dinspre Bucureşti către Constanţa, şi, ajungând la km. 180+200 m, pe fondul neatenţiei în conducere, a pătruns pe banda de urgenţă, unde a intrat în coliziune faţă-spate cu un autoturism care se afla staţionat. În urma impactului a rezultat decesul unui bărbat, în vârstă de 50 de ani, care la momentul impactului se afla în spatele autoturismului staţionat, la portbagaj", precizează poliţiştii.

Au fost răniţi conducătoarea primului autoturism, o femeie în vârstă de 48 de ani, pasagera dreapta faţă, o femeie de 48 de ani, pasagerul stânga spate, un bărbat de 41 de ani, toţi din primul autoturism, precum şi pasagera dreapta faţă din cel de-al doilea autoturism, o femeie de 69 de ani.

Poliţiştii au întocmit un dosar de cercetare penală pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

"Atragem atenţia conducătorilor auto cu privire la faptul că este interzisă oprirea pe banda de urgenţă, aceasta fiind destinată autospecialelor aflate în misiune. Oprirea pe banda de urgenţă a autostrăzilor constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă între 580 şi 725 de lei", avertizează IPJ Constanţa.


Comentarii

Șofer de o viață Mai, sisi, e vorba de oprirea/staționarea "voluntară", nu de cea impusă de imprejurări nefavorabile. Iar în acest ultim caz, auto oprit/staționat pe banda de urgență trebuie semnalizat conform codului rutier. Pune mâna pe carte! Garantez că nu te mușcă și nici toxică nu e!

15 iunie 2019 17:37

sisi Totusi, daca ai pana de cauciuc sau de motor, ce faci? Banda este de urgenta numai pentru "unii" pentru altii nu?

15 iunie 2019 17:13

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.