Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Marele cineast italian Franco Zeffirelli a murit la vârsta de 96 de ani, transmite sâmbătă AFP care citează presa italiană.

Franco Zeffirelli este considerat unul dintre cei mai mari și mai buni regizori din Europa și este cunoscut publicului român pentru pelicula “Iisus din Nazareth“, cu Robert Powell în rolul principal.

“Ciao maestro (La revedere, maestre n.r)” scrie pe site-ul fundației regizorului, anunțându-se totodată, că acesta a încetat din viață la reședința sa din Roma.

Franco Zeffirelli, în registrul de stare civilă Gianfranco Corsi Zeffirelli, s-a născut la Florența, în Italia, pe 12 februarie 1923 și a debutat ca regizor în anul 1957 cu pelicula "Camping", al cărui scenariu l-a și scris.

De-a lungul carierei sale, a mai făcut filme celebre precum "Callas Forever", "Tânărul Toscanini", "Romeo și Julieta", "La Traviata" sau "Un ceai cu Mussolini".

Potrivit unor cercetători italieni, Franco Zeffirelli este descedent al unei rude a renumitului Leonardo Da Vinci.

Franco Zeffirelli este considerat de critica de specialitate drept unul dintre cei mai mari regizori din Europa și chiar a primit titlul de Comandor al Imperiului Britanic.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.