Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Oligarhul moldovean Vlad Plahotniuc, cel despre care s-a spus că a controlat în totalitate statul până acum, a plecat din țară în contextul în care partidul său, PDM, a renunțat la guvern, sub presiunile externe.

Nu este însă clar unde a plecat Plahotniuc. Cert este însă că în noaptea de vineri spre sâmbătă, la câteva ore după ce a renunțat la guvernare, partidul său a postat pe site un comunicat în care precizează că Plahotniuc „a plecat pentru câteva zile din ţară, la familia sa”.

„În legătura cu speculaţiile apărute în presă despre aşa-zisa dispariţie a liderului PDM, precizăm că domnul Vlad Plahotniuc a plecat pentru câteva zile din ţară, la familia sa. Facem apel, pe această cale, să fie evitate speculaţiile şi informaţiile neverificate. Recent, cetăţenii au fost intoxicaţi cu o campanie de manipulare asemănătoare, când au fost publicate informaţii false despre starea sănătăţii sale. Este regretabil că se operează cu astfel de ştiri false, care induc în eroare opinia publică”, a transmis Biroul de presă al PDM.

Formațiunea nu menționează și locul unde a plecat Plahoniuc. Presa de la Chișinău scrie că acesta este divorțat și are 2 copii care de mai multă vreme locuiesc în Elveția. Acolo unde oligarhul ar avea mai multe proprietăți, printre care o vilă luxoasă chiar pe malul lacului Geneva.

Integral pe Cotidianul