Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Cel de-al 14-lea album lansat de Madonna, intitulat ''Madame X'' şi inspirat de viaţa artistei în Lisabona, combină muzica pop, care i-a adus succesul, cu reggaeton, fado sau hip-hop, într-un melanj inegal, dar cu mesaje politice fără echivoc, relatează vineri AFP.

Albumul include o melodie pe care poate fi auzit un fragment dintr-un discurs susţinut de Emma Gonzalez - supravieţuitoare a unui atac armat din Statele Unite şi militantă pentru controlul armelor - dar şi o piesă în al cărei clip apare Mykki Blanco, artist rap transsexual, care o portretizează pe Ioana d'Arc. Videoclipul "Dark Ballet" se încheie cu un citat aparţinând lui Mykki: ''Am păşit pe acest Pământ, negru, homosexual, HIV pozitiv, însă nicio ofensă la adresa mea nu a fost la fel de puternică ca speranţa pe care o port în mine''.

La patru ani de la lansarea albumului ''Rebel Heart'' în care se descrie drept lider (cu piesa ''Bitch, I'm Madonna''), artista care a luptat întotdeauna împotriva discriminării nu dă semne că ar renunţa la postura de pelerin sau că ar rămâne mută la escaladarea evenimentelor extreme. De aici tonul uneori întunecat al albumului "Madame X", a cărui copertă o prezintă pe Madonna cu o mină serioasă şi buzele cusute cu un fir negru pentru a fi împiedicată să se exprime.

Integral pe România Liberă