Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Datoria externă a României a crescut cu peste 3,6 miliarde de euro, în numai patru luni, în timp ce deficitul de cont curent s-a adâncit, iar investiţiile străine directe au scăzut, în ianuarie-aprilie, arată datele publicate joi de Banca Naţională a României (BNR).

Mai precis, deficitul de cont curent a continuat să se adâncească şi în primele patru luni ale acestui an, crescând cu 40%, de la 1,665 miliarde euro în perioada ianuarie - aprilie 2018 la 2,306 miliarde euro în ianuarie - aprilie 2019. În structură, balanţa bunurilor a consemnat un deficit mai mare cu 1,273 miliarde euro, balanţa serviciilor a înregistrat un excedent mai mic cu 34 milioane euro, balanţa veniturilor primare a înregistrat un deficit mai mic cu 817 milioane euro, iar balanţa veniturilor secundare a înregistrat un excedent mai mic cu 151 milioane euro.

Integral pe AdevărulComentarii

Mai, nenorocitilor! Platim generatii dupa cate o guv ernare de asta de-a voastra. Macar de ati face ceva cu banii astia, dar suntei ca nevolnicii aia de isi beau banii la crasma (ca nu faceti nicio investitie, numai salarii bugetare si pensii speciale).

13 iunie 2019 15:58

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.