Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Datoria externă a României a crescut cu peste 3,6 miliarde de euro, în numai patru luni, în timp ce deficitul de cont curent s-a adâncit, iar investiţiile străine directe au scăzut, în ianuarie-aprilie, arată datele publicate joi de Banca Naţională a României (BNR).

Mai precis, deficitul de cont curent a continuat să se adâncească şi în primele patru luni ale acestui an, crescând cu 40%, de la 1,665 miliarde euro în perioada ianuarie - aprilie 2018 la 2,306 miliarde euro în ianuarie - aprilie 2019. În structură, balanţa bunurilor a consemnat un deficit mai mare cu 1,273 miliarde euro, balanţa serviciilor a înregistrat un excedent mai mic cu 34 milioane euro, balanţa veniturilor primare a înregistrat un deficit mai mic cu 817 milioane euro, iar balanţa veniturilor secundare a înregistrat un excedent mai mic cu 151 milioane euro.

Integral pe Adevărul