Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Puterea de cumpărare a pensionarilor a scăzut în primul trimestru din acest an din cauza inflației, potrivit datelor oficiale ale Institutului Național de Statistică. Astfel, pensia medie reală pe primul trimestru din 2019 reprezintă doar 98,6% faţă de ultimul trimestru din 2018.

Pensia medie reală este calculată ca raport între pensia nominală şi indicele preţurilor de consum.

Creșterea prețurilor de consum a fost deci mai mare decât creșterile de pensii.

Institutul Național de Statistică mai arată că în primul trimestru al anului numărul mediu de pensionari a fost de 5.180.000, în scădere cu 17.000 faţă de trimestrul precedent. Comparativ cu trimestrul I al anului precedent, numărul mediu de pensionari a scăzut cu 43.000.

Integral pe G4media.roComentarii

victor Credeti ca daca nu cresteau pensiile inflatia statea in loc s-au regresa? Pe cine doriti sa dati vina? Pe Olguta Vasilescu?

13 iunie 2019 16:59

Marius Lăsai mă și pe pensionari ăștia, nu au votat ei PSD? Acum sa ia cu pâine. Pensionari noștri prefera 100 la pensie dar trăiesc singuri că copiii și nepoții sunt plecați de scârba guvernări pesediste. Să mănânce pliantul PSD care au fost învățați să-l păstreze.

13 iunie 2019 15:01

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.