Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Mai mulți oameni care au vrut să își schimbe televizoarele prin programul ”Rabla pentru electrocasnice” s-au văzut nevoiți fie să renunțe la tichete, fie să cumpere produse de la branduri mai puțin cunoscute, pentru că autoritățile au schimbat în ultimul moment condițiile privind eficiența energetică a produselor.

În proiectul pus în dezbatere publică pe 10 mai de Ministerul Mediului se preciza că pot primi un voucher de 200 de lei cei care vor să cumpere un televizor cu clasa energetică A și 500 de lei cei care iau unul cu eficiența A+. În ambele cazuri trebuia predat un televizor vechi la schimb. Ce s-a schimbat: Bonus redus de la 500 la 400 de lei și aplicat doar pentru televizoare A++ și A+++ În varianta aprobată de Administrația Fondului de Mediu, pe 23 mai, la data lansării programului, condițiile au fost modificate. Pentru 200 de lei se puteau lua televizoare cu eficiența A și A+. Bonusul de 500 de lei a fost redus la 400 de lei, iar pentru a beneficia de acesta, condiția era să fie cumpărate doar televizoare cu clasa energetică A++ și A+++. Problema este că nu există prea multe modele care să respecte aceste cerințe energetice superioare, iar cele care există provin de la producători mai slabi.

Integral pe LibertateaComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.