Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Mai mult de jumătate dintre români cred că este posibil ca postul lor să fie înlocuit de roboţi şi automatizare mai devreme sau mai târziu, dar există şi meserii considerate sigure.

Un sondaj efectuat de platforma BestJobs relevă că cele mai sigure profesii sunt cele de preot, artist sau psiholog, iar la polul opus sunt joburi pe care românii le-ar vrea înlocuite de roboţi, cel de funcţionar public fiind în topul preferinţelor. Astfel, 12% dintre români se tem că robotizarea şi automatizarea le-ar putea afecta jobul destul de curând, în următorii cinci ani, iar alţi 14,6% cred că acest lucru s-ar putea întâmpla în 5-10 ani.

Integral pe România LiberăComentarii

v Se bate atita "moneda" prin "inlocuirea" oamenilor cu roboti, de parca astia ar fi facuti de alti roboti. Se uita de meseriile de zidar, lacatus, etc care mult timp de acum in colo nu o sa dispara. Sa nu uitam ca multe componente ale celor care vor fi inlocuiti sint facute de alti oameni.

12 iunie 2019 23:46

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.