Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Mirela Călugăreanu revine la conducerea ANAF, înlocuind-o pe Mihaela Triculescu, demisă de ministrul Finanțelor. Călugăreanu, specialist guvernamental român recunoscut în afaceri fiscale, trebuie să repare ce a stricat înaintea ei Mihaela Triculescu. Mirela Călugăreanu a mai fost preşedintele ANAF între iulie 2017 şi martie 2018, când a fost înlocuită de Ionuţ Mişa. Are 26 de ani de experiență în domeniul Finanțelor, devenind în 2017 prima femeie președinte al Fiscului Român.

Dar ce trebuie să facă ea acum? Adrian Benţa, consultant fiscal, spune că aceasta „va trebui să regăsească undeva finanţarea, să promoveze nişte acte normative, fie că sunt asigurate doar de la buget, fie că se fac în PpP, cum s-a încercat la începutul anului“. De asemenea, „să schimbe odată tehnologia aceea învechită şi să se doteze cu tehnologie care să suporte bazele de date din ce în ce mai mari“.

Adică să facă informatizarea ANAF? „Exact“, spune
Benţa pentru „România liberă“, adăugând: „Apoi să decidă logic ce face cu datele acestea pe care le primeşte de la contribuabili. Au cerut de la contribuabili datele privind vânzările de pe casele de marcat. Aceasta înseamnă informatizare şi prelucrarea într-un scop anume a acelor date“.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.