Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

De cele mai multe ori, elevii oscilează și aplică la mai multe facultăți, în funcție de interesele și pasiunile pe care le au, în funcție de profilul pe care l-au urmat la liceu, în funcție de colegii sau prietenii lor care au ales deja ce facultate ar vrea să urmeze sau chiar în funcție de cariera deja construită a părinților.
Cu alte cuvinte, aleg să îi urmeze mai mult pe alții decât pe ei înșiși. Își conturează alegerea profesională bazată pe o decizie în spatele căreia stau alte motive și mai puțin cele intrinseci. În ultimii ani, consilierea vocațională a fost cea care a venit în sprijinul tinerilor pentru a-i ajuta să-și răspundă cât mai concret la întrebări legate de profesie sau chiar la formularea acestora. „Serviciile de consiliere vocațională se adresează adolescenților și tinerilor cu vârsta cuprinsă între 14-21 ani, care doresc să își valideze sau să ia o decizie asumată pentru alegerea studiilor sau a unei profesii care li se potrivește cel mai bine, care doresc să aibă o perspectivă obiectivă a cunoașterii propriului potențial, care doresc să devină conștienți de propriile abilități și cum le pot dezvolta”, este de părere psihologul Claudia Soare.

Integral pe Evenimentul ZileiComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.