Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Viorica Dăncilă vrea să devină rapid președinte PSD, fiind sprijinită de Marian Oprișan sau Niculae Bădălău. Tabăra adversă, condusă de Paul Stănescu și Gabriela Firea se opune acestui plan, dar pare, deocamdată, în minoritate. Congresul va avea loc pe 29 iunie.

Tensiunile din PSD iau amploare, înaintea Congresului din 29 iunie. Viorica Dăncilă, sprijinită de baronii locali în frunte cu Marian Oprișan sau Niculae Bădălău, a convocat rapid congresul. Dăncilă vrea să devină rapid președinte ”plin” al PSD, partid pe care îl conduce în calitate de interimar. ”Cred că voi candida la şefia PSD, dar sper să fie mai mulţi candidaţi”, a spus, ieri, Dăncilă într-un interviu pentru ”Marius Tucă show”. Ea a avansat ipoteza ca PSD să aibă un nou congres în iulie, pentru desemnarea candidatului partidului la prezidențiale.

Decizia a stârnit nemulțumirea unor lideri precum Gabriela Firea și Paul Stănescu, care ar fi dorit un congres pentru alegerea președintelui PSD abia la toamnă, pentru a se putea regrupa. De altfel, Stănescu a și demisionat din postul de președinte executiv interimar pentru a se detașa de Viorica Dăncilă. Gruparea Gabrielei Firea este susținută și de Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.